„Acuarele romane” – expoziție inedită la Casa Artelor

9 mai 2019 to 29 mai 2019 19:00 - 19:00

Pete de culoare și povești. Istorii plastice spuse și puse pe pânză ori hârtie. Aproape 50 de lucrări semnate de peste 20 de plasticieni italieni. Este vorba despre un proiect pus la punct, inspirat, de Asociația Acuareliștilor din Roma. Demersul lor artistic se concretizează într-o expoziție găzduită vreme de aproape o lună de Casa Artelor din Timișoara.

Putem spune, fără să greșim, că expoziția „Acuarele romane”, găzduită de Café Klapka din cadrul Casei Artelor, este un demers deopotrivă inedit și special. Și asta pentru că reunește în același spațiu expozițional un număr mare de acuareliști italieni aflați pentru prima oară în Timișoara. Trebuie remarcat faptul că expoziția are și un supratitlu: „Roma chiama Timișoara”. Și asta pentru că întâlnirea de la Timișoara este de fapt un pretext pentru un demers similar dedicat artiștilor timișoreni care vor expune la Roma.” – spun organizatorii evenimentului.

Expoziția este găzduită atât de Cafe Klapka, cât și de sediul filialei Timiș a OAR.

„Ne bucurăm mult că suntem parteneri în acest proiect. Ordinul Arhitecților din Timișoara și-a deschis porțile la propriu către arta plastică și vrem ca acest demers – de găzduire în sediul nostru a unor expoziții de pictură sau desen – să fie unul pe termen lung.” – spune Mirel Drăgan, președinte al Ordinului Arhitecților din România, filiala Timiș

Expoziția „Acuarele romane” cuprinde lucrările artiștilor: Agostini, Marco, Caito Nicolo, Castiglione Claudio, Cerchiara Elio, Corrado Angelo, Di Rienzo Maria, Dolcini Patrizia, Falasca Claudio, Galassi Amedeo, Gann Karen, Genovesi Enrico, Giammaria Cristina, Grifoni Luisa, Kecher Sieglinde, Lucatoni Cinzia, Monaco Tonino, Palesanti Enza, Petrangeli Roberta, Piccione Daniela, Rago Laura, Spadaro Marina, Torcio Donatella și Vetromile Eleonora. Invitați speciali ai evenimentului sunt: arh. Oprișan Vasile și arh. Gheorghe Gârleanu.

Vernisajul expoziției „Acuarele romane” are loc joi, 9 mai, de la ora 19.00. Lucrările stau pe simeze până în 29 mai.

Evenimentul este organizat de Asociația Acuareliștilor din Roma și Asociația Expose Architecture, în colaborare cu Direcția Județeană pentru Cultură Timiș, Consulatul Onorific al Italiei la Timișoara, Registrul urbaniștilor din România, Ordinul Arhitecților din România – filiala Timiș, Confindustria Romania și Camera Italiană de Comerț pentru România.

© 2016 Directia judeteana pentru cultura Timis.Toate drepturile rezervate. | Powered by: Root Service