„Alungarea zeilor. Zorii unei noi lumi” – o nouă întâlnire în cadrul „Serilor patrimoniului”

24 aprilie 2019 to 24 aprilie 2019 17:30 - 19:00

Zei și culte de mistere. Credințe de demult și istorii (re)descoperite. Dovezi de netăgăduit și comori scoase la lumină.  Toate – subiecte ale unei întâlniri prilejuite de o nouă ediție a proiectului „Serile patrimoniului” – proiect inițiat de Direcția Județeană pentru Cultură Timiș. Întâlnirea din 24 aprilie, de la ora 17.30, din sala StudioArt a Casei Artelor se intitulează „Alungarea zeilor. Zorii unei noi lumi” și îi are ca invitați pe dr. Radu Ion Ota și pe dr. Călin Șuteu.

În cadrul evenimentului ”Serile Patrimoniului” specialiștii în arta antică și digitizarea patrimoniului vor prezenta câteva divinități ale panteonului clasic greco-roman (Iupiter, Apollo, Dionysos-Liber Pater, Minerva, Nemesis, Venus), culte sincretice (Iupiter Zbelsurdos), culte de mistere (Mithras, Isis, Dionysos) și propagarea religiei creștine, prin prisma unor artefacte descoperite în centrul urban Apulum, cea mai însemnată aglomerare urbană a provinciei Dacia.

 Sculpturile care vă vor bucura privirea au fost digitizate în cadrul Programului Pantheon 3D, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, aflat în desfășurare la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia. Va fi prezentată colecția virtuală realizată în cadrul acestui Program, inclusiv câteva copii imprimate 3D ale sculpturilor romane.” – spun organizatorii evenimentului.

După finalizarea prezentării, Călin Șuteu vă va sta la dispoziția doritorilor cu explicații și demonstrații practice referitoare la scanarea 3D, publicarea on-line și imprimarea 3D.

Înscrierile pentru acest eveniment se fac pe adresa de mail arheologie@culturatimis.ro până în 23 aprilie, ora 16.00.

 

© 2016 Directia judeteana pentru cultura Timis.Toate drepturile rezervate. | Powered by: Root Service