Călătorie în timp la Casa Artelor

22 septembrie 2017 to 22 septembrie 2017 08:00PM - 09:00PM

banner

Proiectul Școala Barzilor oferă vineri, 22 septembrie, ora 20, în sala Studio Art a Casei Artelor – o idee nouă de concert, un concept pentru care menestrelii Timișoarei, tinerii din trupa PEREGRINII au pregătit atât un program muzical dinainte pus la punct, cât și o „pagină albă” în desfășurător – o parte a spectacolului în care publicul (chiar și acea parte din public care nu se implică de obicei interactiv) poate influența povestea muzicală.

Menestrelii vremurilor de demult erau cunoscuți pentru improvizațiile care le personalizau reprezentațiile – ca și înaintașii lor, truverii Școlii Barzilor vor fi pregătiți pentru provocările publicului, iar acesta este rugat să fie îndrăzneț – Notele de pornire ale cântecului ce va urma vor fi alese de spectatori, la fel și genul melodiei (din genurile muzicale istorice), și chiar și instrumentul la care va cânta fiecare din barzii peregrini va fi ales tot de public. O experiență asemănătoare cu sălile de muzică ale melomanilor din trecut – o experiență care va fi completată cu o prezentare interactivă a genurilor de instrumente de suflat aparținând unor culturi și perioade istorice diferite ( dizi-flautul vrăjit al chinei, quena-fluierul Anzilor, ney-sunetul cald al peșrev-urilor otomane, cavalul balcanic, tilinca românească, low whistle-ul irlandez, etc).

Pentru cei mai mici spectatori, menestrelii de la Peregrinii au pregătit o surpriză! Intrarea este liberă. Prezența copiilor la spectacol este recomandată!

© 2016 Directia judeteana pentru cultura Timis.Toate drepturile rezervate. | Powered by: Root Service