Ceau Cinema! -ediția a 4-a

20 iulie 2017 to 23 iulie 2017 10:00PM - 11:00PM

afis_ceau

O discuție cu cineastul Alexandru Solomon despre ultimul său documentar, ‘Ouăle lui Tarzan’, și vernisajul unei expoziții cu fotografii din Petrila realizate de regizorul Andrei Dăscălescu se numără printre evenimentele conexe proiecțiilor la cea de-a patra ediție a festivalului Ceau, Cinema !, care va avea loc în perioada 20-23 iulie la Timișoara și Gottlob. (programul Ceau Cinema)

De asemenea, spectatorii vor putea participa la o demonstrație de imprimare de clachete 3D făcută de grupul Plan Zero și la o discuție despre BD cu colectivul Terapie de Basm, precum și la o întâlnire cu juriul competiției.

Toate cele cinci evenimente vor avea loc la centrul cultural AMBASADA, iar intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

Invitat special la Ceau, Cinema !, Alexandru Solomon, cunoscutul regizor de documentare (‘Marele jaf comunist’, ‘Kapitalism — Rețeta noastră secretă’) și inițiator al festivalului One World România, va vorbi despre procesul de lucru la cel mai nou film al său, ‘Ouăle lui Tarzan’, proiectat în premieră la Timișoara. O întâlnire de neratat pentru toti cei interesati de filmul documentar. Discuția va avea loc sâmbătă, 22 iulie, de la ora 12.00.

O expoziție cu 23 de fotografii realizate de regizorul Andrei Dăscălescu în timpul filmării documentarului ‘Planeta Petrila’, proiectat în deschiderea festivalului, va putea fi de asemenea văzută la Ceau, Cinema !

‘Sunt imagini surprinse între mai 2013 si ianuarie 2017, în orașul Petrila și în mina Petrila. Multe imagini din expoziție completează portretul comunității făcut în film, expoziția fiind, într-un fel, complementară documentarului’, spune Andrei Dăscălescu.

Vernisajul expoziției și întâlnirea cu echipa documentarului ‘Planeta Petrila’ — regizorul Andrei Dăscălescu, artistul Ion Barbu, minerul Cătălin Cenușă și producătoarea Anamaria Antoci — vor avea loc vineri, 21 iulie, de la ora 11.00.

Plan Zero este o comunitate creativă, un atelier deschis, comun si colectiv pentru fabricare, experimentare si reutilizare/ repararare. La Ceau, Cinema !, vor imprima clachete colectabile, sub ochii celor interesați, în gloriosul 3D, fără ochelari speciali. Demonstrația se va desfășura vineri, 21 iulie, de la ora 19.00.

Având deja numărul 7 al revistei gata de dat la tipar, colectivul Terapie de Basm va propune un update despre unde mergem cu BD-ul românesc, susținut cu pauze animate sau filmate. La întâlnirea de vineri, 21 iulie, ora 20.00, Mirel Drăgan vine alături de echipă și invitați de seamă: Adi Ionasiu, Vic Drujiniu, Dan Ianoș, Edi Man.

De asemenea, publicul va putea să cunoască mai bine juriul competiției Ceau, Cinema ! — Producătoarea Anamaria Antoci, actorul Alexandru Potocean și criticul de film Cătălin Olaru — la o întâlnire informală, sâmbătă, 22 iulie, de la ora 11.00.

Cea de-a patra ediție a festivalului Ceau, Cinema ! Va avea loc în perioada 20-23 iulie la Timișoara și Gottlob, prima localitate rurală cu cinematograf modernizat din România.

Ceau, Cinema ! Este un festival dedicat filmului european, organizat de Asociația Marele Ecran și Asociația Pelicula Culturală.

© 2016 Directia judeteana pentru cultura Timis.Toate drepturile rezervate. | Powered by: Root Service