Ceci n’est pas une festival – demers inedit semnat Simultan

5 octombrie 2018 to 20 octombrie 2018

cover site

„Ceci n’est pas un festival, sau o expoziție… deși ar fi trebuit sa fie.” O frază care rezumă, în câteva cuvinte un demers inedit pus la cale de Asociația Simultan și deschis în chiar Noaptea Albă a Galeriilor, în galeria Pygmalion. Un demers care ia locul unui proiect (ne)petrecut în 2018:

„Ne-am gândit să acceptăm invitația la NAG cu o tentă suprarealistă. Nu pentru că nu am aprecia suprarealismul lui Magritte, ci pentru că ne preocupă realitatea noastră, a organizațiilor culturale din oraș si cum le este sau nu susținută activitatea. Astfel (de)bifăm ediția de anul acesta a festivalului Simultan și vă invităm într-un spațiu în care puteți fi auziți și în care puteți să vă auziți. În perioada 5-13 octombrie, aici era prevăzută o expoziție în cadrul festivalului Simultan, însă acest lucru nu s-a întâmplat, din mai multe motive… Motivul crucial a fost descalificarea Asociatiei Simultan din concursul de proiecte de către Primăria Timișoara – probabil ați citit comunicatul nostru legat de această situație în care am fost acuzați că am fi datornici la bugetul local.  Primăria ne-a comunicat de curând că datoria Asociației a fost ștearsă. Ștearsă când? Acum doi ani când am returnat suma datorată. Asta nu poate decât să confirme faptul că proiectele asociației au fost descalificate din concurs fără justificare reală.  Solicităm în schimb respectarea angajamentelor asumate prin contracte față de organizațiile care au obținut finanțare pentru proiectele lor. Solicităm revizuirea și îmbunătățirea procedurii de acordare a finanțărilor, respectarea angajamentelor contractuale. Dacă nu, aceste neasumări vor afecta sectorul cultural independent al orașului (și) în contextul în care pilonul important al dosarului de candidatură al Timișoarei la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021 s-a construit tocmai pe acest sector.
Cerem mult?

Pentrui conținut din edițiile anterioare ale festivalului, vă invităm la Reset în Lapsus, spațiu de artă independent, tot în cadrul NAG.” – spun reprezentanții Simultan

© 2016 Directia judeteana pentru cultura Timis.Toate drepturile rezervate. | Powered by: Root Service