Cosmotic – un nou exercițiu plastic găzduit de galeria Pygmalion

29 noiembrie 2017 to 13 decembrie 2017 06:00PM - 06:00PM

Afis - Cosmotic - Livia Mateias-01

Alergăm după iluzii. Ne sufocăm în planuri, proiecte, atribuții, în lucruri pe care trebuie neapărat să le îndeplinim. Însă, dacă avem puterea să spunem stop, să ne privim puțin din exterior și să ne orientăm către adevărata noastră natură interioară vom fi surprinși de miracolele pe care le putem descoperi. La un astfel de exercițiu de… descoperire a propriului eu, ne invită plasticiana Livia Mateiaș. Expoziția sa multimedia, deschisă în galeria Pygmalion din Casa Artelor și intitulată Cosmotic este un demers care provoacă și bucură deopotrivă.

Cosmotic este un termen echivalent universului interior, Cosmotic este totul și nimic, un univers evanescent, infinit și etern. Este asemeni fumului emanat de bețigașul parfumat, nu are un plan, nu urmărește coordonate și nu se ghidează după un traseu bine definit, este aspațial și atemporal. Cu toate acestea spontaneitatea, frumusețea și parfumul lui umplu spațiul, transcend timpul și creează armonie. Cosmotic este universul interior care emană lumină. Expoziția Cosmotic invită publicul la introspecție, la liniște, la pauză și la întâlnirea cu sine.” , spune Livia Mateiaș.

Deschiderea oficială a expoziției are loc miercuri, 29 noiembrie, de la ora 18.00. Lucrările Liviei Mateiaș pot fi admirate până în 13 decembrie.

 

 

 

© 2016 Directia judeteana pentru cultura Timis.Toate drepturile rezervate. | Powered by: Root Service