„De la lumière vers la lumière” – primul demers expozițional al anului 2019 la Pygmalion

10 ianuarie 2019 to 28 ianuarie 2019 18:00 - 20:00

afis Duska

Galeria „Pygmalion” din Timișoara își începe anul expozițional cu „De la lumière vers la lumière” („De la lumină la lumină”), cuprinzând lucrări din creația artistei Duska. Artista plastică Duska este originară din fosta Yugoslavie, trăiește și lucrează la Paris. De peste două decenii, artista participă la expoziții internaționale din S.U.A., Japonia, China, Spania, Serbia, Franța, România, având un palmares impresionant. În România a participat, fiind invitată, la taberele de creație „Stefan Jäger”, „Art Symposium”, „Gernik Art Camp”, „Transylvania Art Camp” 2018.

„Opera picturală a protagonistei trimite spre portaluri cosmice ascunse, ancorate în misterul ce atrage intens ca un duct magnetic implacabil, sideral și luminos. Pictura evocă tangent atmosfera solitară a oceanului cosmic, invitând privitorul la un excurs contemplativ astral de o trepidantă densitate cosmogonică. Prezintă interferențe conexe cu lung metrajul «Solaris» în regia regretatului regizor Andrei Tarkovsky, ori cu pictura artistului polonez Zdzisław Beksiński ce evocă solitudinea metafizică ancestrală”. – spune criticul de artă Gabriel Kelemen

Vernisajul expoziției „De la lumière vers la lumière” are loc joi, 10 ianuarie 2019, de la ora 18.00, în galeria Pygmalion. Cuvântul de inaugurare va fi susținut de profesor dr. Călin Chincea. Curator al expoziției este artistul vizual Costin Brăteanu.

© 2016 Directia judeteana pentru cultura Timis.Toate drepturile rezervate. | Powered by: Root Service