Direcția Județeană pentru Cultură Timiș lansează un nou număr al revistei „Patrimonium Banaticum”

2 iulie 2020 to 2 iulie 2020 18:00 - 19:30

Aproape 30 de articole având ca temă patrimoniul cultural în toate formele sale.  Este vorba despre un nou număr, cel de-al VIII-lea, al revistei „Patrimonium Banaticum (fondator Ion Marin Almăjan), revistă editată de Direcția Județeană pentru Cultură Timiș. Publicația va fi lansată, în curtea cu castan a Casei Artelor (str. Episcop Augustin Pacha nr.8), joi, 2 iulie, de la ora 18.00.

Acest număr, al VIII-lea, cuprinde articole semnate de nume importante din domeniul promovării și protejării patrimoniului cultural de la noi. Și tematica acestui număr este deosebit de variată, ceea ce ne bucură foarte tare. Așa se face că, pe lângă articolele dedicate patrimoniului arhitectural, arheologic sau mobil, există și unul dedicat legislației de patrimoniu, managementului și educației culturale, precum și o serie de recenzii ale unor de lucrări de specialitate.”  – spune Victor Bunoiu, redactor șef al revistei Patrimonium Banaticum.

Despre revistă și importanța ei în peisajul publicistic dedicat protejării și promovării patrimoniului va vorbi, la lansare, arheologul Victor Sava, de la Complexul Muzeal Arad.

Accesul la eveniment se va face, în limita locurilor disponibile, respectând toate regulile menite să protejeze împotriva răspândirii virusului SarsCov2. Participanții sunt obligați să poarte măști de protecție și să păstreze distanța de minimum 2 metri.

© 2016 Directia judeteana pentru cultura Timis.Toate drepturile rezervate. | Powered by: Root Service