Expoziție de sculptură în galeria Subterană

7 decembrie 2017 to 7 ianuarie 2018 06:00PM - 06:00PM

Afis_A3_Dan-1

Micro. MACRO. Cosmos. Acesta este titlul sub care sculptorul timișorean Dan Daniel și-a reunit lucrările celui mai nou demers plastic semnat de el. Expoziția își găsește loc în galeria Subternă a Casei Artelor, începând cu data de 7 decembrie, atunci, când, de la ora 18.00, are loc deschiderea oficială a acesteia.

Autor al unor lucrări monumentale realizate și expuse sub cerul liber în simpozioane de sculptura, aici este prezent  cu lucrări de interior, de atelier, de dimensiuni reduse însă lucrări  ce probează posibilități pentru monumentul spațiului public.Rămâne în registrul formal al moderismului, al obiectului purtator de semnificatie. Daniel Dan investighează în opera sa calitatea fondatoare a sculpturii statuare, atribute clasice care traversează secole și se  cuibăresc în modernitate pentru a ridica și apoi pentru a statornicii cu putere energia în materie, formă și volum.”- spune Anamaria Șerban

Sculptorul monumentalist Daniel Dan este absolvent al prestigioasei Școli de Sculptură timișorene a Facultății de Arte din Timișoara a UVT, clasa prof.univ. dr.  sculptor Dumitru Șerban cu care studiază  sculptura la nivel de licență, master și doctorat, și încheie cu susținerea tezei intitulată Sculptura în marmură.

Expoziția din galeria Subterana rămâne deschisă până în 7 ianuarie 2018.

© 2016 Directia judeteana pentru cultura Timis.Toate drepturile rezervate. | Powered by: Root Service