Expoziție-eveniment la Casa Artelor. Mircea Roman expune sculptură și desen în galeria Pygmalion.

1 februarie 2018 to 10 martie 2018 18:00 - 18:00

afis roman (2)

Dacă e joi, e rost de vernisaj la Casa Artelor. Prima zi a lunii februarie aduce cu sine, de la ora 18.00, în galeria Pygmalion, o întâlnire-eveniment pentru toți cei care iubesc arta plastică și poezia. Mircea Roman – unul dintre cei mai importanți sculptori români contemporani se întâlnește cu timișorenii în cadrul unei expoziții de sculptură și desen care îi poartă semnătura.

“Mircea Roman este un important sculptor optzecist care și-a dedicat întrega creație interogării condiției umane, a precarității acesteia. În viziunea lui, omul apare adesea turmentat de suferințe ascunse, bântuit sau doar alienat, golit de conținut. Poate de aceea pentru sculptor, omul nu este decât o carcasă vidă, o formă nelocuită, în așteptarea unei întrupări.” – spune criticul de artă, Ileana Pintilie.

Actuala expoziție de la Galeria Pygmalion (Casa Artelor) prezintă o serie coerentă de desene din anii 1980 și sculpturi mai recente din lemn și din bronz. Despre expoziție și despre artist va vorbi Ileana Pintilie, curatoarea expoziției.

În cadrul vernisajul va avea loc și o lansare de carte. Este vorba despre lansarea volumului de poezii Efect de cortină a criticului de artă Andrei Pintilie (1950-1994), apărut la editura Charmides din Bistrița. Volumul, ilustrat cu desene de Mircea Roman, cu un elegant layout realizat de Gloria Vreme-Moser (Idea), va fi prezentat de criticul Robert Șerban și de editorul Gavril Țărmure.

Expoziția este deschisă până în 13 martie.

© 2016 Directia judeteana pentru cultura Timis.Toate drepturile rezervate. | Powered by: Root Service