Happy end – proiecție de film în sala StudioArt

11 aprilie 2018 to 11 aprilie 2018 19:00 - 21:00

slider

Asociatia Marele Ecran vă invită miercuri, 11 aprilie, ora 19.00, în sala StudioArt a Casei Artelor la vizionarea filmului HAPPY END, in regia lui Michael Haneke (Cache, Amour). Filmul este o cronică acidă, un instantaneu fără compromis din viața unei familii europene burgheze. Acesta se petrece în casa luxoasă din Calais a familiei Laurent, pe fundalul crizei refugiaților din Europa.

„Mereu preocupat ca poveştile sale să fie ancorate, mai mult simbolic decât realist, în societate şi să surprindă ceva din spiritul timpului în care sunt transpuse în filme, Haneke foloseşte de această dată ca fundal discret criza imigranţilor pentru a satiriza relaţiile şi obiceiurile dintr-o familie burgheză în descompunere din cauza pierderii valorilor morale.
Folosind planuri-secvenţă care nu decurg, narativ, direct unul din altul, ci mai curând se înlănţuie într-o serie de descrieri fragmentate ale unor situaţii ce urmăresc să evidenţieze, prin sarcasm, comportamentul membrilor familiei şi făţărnicia lor, Happy End este modul lui Haneke de a spune că civilizaţia occidentală, cu întreaga ei bunăstare, este pe cale de a se prăbuşi, din cauza unui spleen acaparator şi a propriei autosuficienţe.” (Ionuț Mareș – Ziarul Metropolis).

Filmul este distribuit in România de Independenta Film.
Trailer https://youtu.be/s6mI6Ea0yI4

HAPPY END (Franta, 107 min)
Regia: Michael Haneke
Cu: Isabelle Huppert, Jean-Louis-Trantignant, Mathieu Kassovitz
CASA ARTELOR // SALA STUDIOART
BILETE : 10 RON (disponibile cu o ora inainte de proiectie)

© 2016 Directia judeteana pentru cultura Timis.Toate drepturile rezervate. | Powered by: Root Service