Invitație la film

29 septembrie 2018 to 29 septembrie 2018 20:30 - 22:00

Bodrog - Official Poster Web

Marele Ecran vă invita sâmbată, 29 septembrie, ora 20:30, la Casa Artelor (str. Augustin Pacha, nr. 8), să vizionați filmul Bodrog (r. Mihai Sălăjan), un mockumentary despre viaţa şi miturile dintr-un sat aproape dispărut din judetul Arad.

„Bodrogul Vechi își deschide porțile în acest an pentru cea mai alternativă rezidență artistică din tot județul. Artiști de pretutindeni aplică, puțini din ei sunt acceptați iar, la final, nu foarte mulți reușesc să se întoarcă acasă. Bodrog nu este doar un sat abandonat din județul Arad, ci este un carusel narativ, un coșmar greu de descifrat unde realitatea se împletește cu născocirea, fiind din ce în ce mai greu de distins. O combinație între ‘found footage’ și ‘mockumentary’, Bodrog este un delir, un labirint vizual despre sacrificii, legende uitate reînviate la un deț de țuică și creaturi mitologice din adâncurile Mureșului. Filmul a avut premiera absolută la ediția a cincea, Ceau, Cinema!” – spun realizatorii producției cinematografice

La proiecție vor fi prezenți regizorul Mihai Sălăjan si componenții duetului Makunouchi Bento, autori ai coloanei sonore. Biletele, în valoare de 10 lei, pot fi achiziționate doar înaintea proiecție.
În cazul în care vremea e îngăduitoare, proiectia se va desfasura afară, în Curtea cu Castan, altfel va avea loc în Sala Studioart.

© 2016 Directia judeteana pentru cultura Timis.Toate drepturile rezervate. | Powered by: Root Service