Lansare Patrimonium Banaticum

26 septembrie 2017 to 26 septembrie 2017 05:00PM - 07:00PM

coperta site

24 de specialiști și aproape 20 de articole grupate în aproximativ 350 de pagini. Direcția Județeană pentru Cultură Timiș lansează varianta tipărită a celui de-al șaselea volum al publicației Patrimonium Banaticum. Evenimentul are loc marți, 26 septembrie, de la ora 17.00, în Curtea cu castan a Casei Artelor (str. Augustin Pacha, nr. 8). Despre conținutul acestui număr al revistei, dar și despre importanța majoră a unei asemenea publicații pentru promovarea și protejarea patrimoniului vor vorbi, la lansare: dr. Sorin Vlad Predescu – directorul Direcției Județene pentru Cultură Timiș, Ion Marin Almăjan – fondator al revistei, dr. Florin Drașovean – cercetător științific și dr. Victor Bunoiu – consilier DJC.

Lansarea acestui număr al revistei Patrimonium Banaticum va fi completată vizual de expoziția de fotografie “Orașul nevăzut”, expoziție semnată de Daliana Iacobescu și găzduită de Kafe Klapka.

Vă reamintim că revista Patrimonium Banaticum apare după mai bine de zece ani în care, din motive obiective, apariția revistei a fost întreruptă.

Această publicație este una foarte importantă pentru toți cei care sunt interesați de patrimoniul cultural al acestei zone și nu numai.  Am strâns între copertele ei articole interesante atât pentru specialiști cât și pentru publicul larg, pe subiecte legate de patrimoniu mobil, imobil, restaurare sau istorie. Sunt materiale scrise de oameni care… se simt bine în acest domeniu: al protejării, promovării și conservării patrimoniului cultural.“ – spune Victor Bunoiu, coordonator al proiectului

 “O idee bună trebuie continuată. După un deceniu de absență a revistei Patrimonium Banaticum am decis, împreună cu colegii mei de la Direcția Județeană pentru Cultură Timiș să reluăm această publicație care a fost și este necesară pentru istoria eforturilor de cercetare și valorificare a patrimoniului din Banat și vestul României. Un patrimoniu bogat și relevant pentru identitatea noastră, insuficient cercetat, esențial însă pentru identitatea noastră ca popor și comunitate.” , spune Sorin Vlad Predescu, director al Direcției Județene pentru Cultură Timiș.

Volumul este structurat pe șase secțiuni: Patrimoniu arheologic, Patrimoniu arhitectural, Patrimoniu mobil, Conservare-restaurare patrimoniu, Legislație patrimoniu, management cultural, educație culturală și Istorie. El poate fi accesat gratuit, în format electronic, pe pagina Direcției Județene pentru Cultură Timiș: www.culturatimis.ro

© 2016 Directia judeteana pentru cultura Timis.Toate drepturile rezervate. | Powered by: Root Service