Marița – proiecție de film la Casa Artelor

18 ianuarie 2018 to 18 ianuarie 2018 07:30PM - 09:30PM

marita_afisMarele Ecran va invita joi, 18 ianuarie ora 19:30, la Casa Artelor // Sala StudioArt, pentru a (re)vedea filmul „Marița” debutul în lungmetraj al regizorului Cristi Iftime.

Inclus în secţiunea competiţională „East of the West” a Festivalului de Film de la Karlovy Vary, unde a câştigat Marele Premiu al Juriului FEDEORA, „Marița” îl are în centru pe tânărul Costi (Alexandru Potocean). Sătul de propriile probleme de cuplu, i se face brusc dor de poveștile tatălui său (Adrian Titieni), astfel ca se hotărăște să treacă pe la el și să meargă împreună de sărbători la mama și frații lui, cu toate că niciunul dintre ei nu-și dorise asta.

„Provocarea acestui road-movie a fost să reușesc să surprind un moment de trecere din existența fiului, momentul desprinderii de tată, un individ tragicomic care s-a lăsat tot timpul purtat de viață. Miza a fost ca spectatorii să petreacă suficient timp cu tatăl, să se familiarizeze atât de mult cu prezența și cu poveștile lui, încât să li se pară lor înșile greu să se despartă de el”, declară regizorul Cristi Iftime.

Cu o imagine semnată de Luchian Ciobanu, filmul îi are în distribuție pe actorii Alexandru Potocean, Adrian Titieni, Lucian Iftime, Victoria Cociaș, Andrei Huțuleac, Bogdan Dumitrache, Ana Ciontea.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=VZxN62LaFy8
Biletele in valoare de 10 lei vor fi disponibile inainte de proiectie.
Capacitate sala: 50 de locuri.

© 2016 Directia judeteana pentru cultura Timis.Toate drepturile rezervate. | Powered by: Root Service