Neruda – proiecție de film la Casa artelor

28 noiembrie 2017 to 28 noiembrie 2017 07:00PM - 09:00PM

afis neruda

Marele Ecran si INDEPENDENŢA FILM va invita marti, 28 noiembrie, ora 19, in Sala StudioArt de la Casa Artelor pentru a viziona cel mai recent film al lui Pablo Larain, Neruda, „un portret extravagant, într-un stil inventiv, al uriaşului scriitor şi controversatului om politic comunist Pablo Neruda, pornind de la un moment decisiv al vieţii acestuia – prigonirea sa în 1948-1949″ (Ionut Mares, critic de film). Din distributie fac parte Gael García Bernal, Luis Gnecco, Mercedes Morán, Emilio Gutiérrez Caba, Diego Muñoz.

Sinopsis:
1948. Un Chile afectat de Războiul Rece. În Congres, senatorul Pablo Neruda (Luis Gnecco) critică guvernul la scenă deschisă și este destituit din funcție de Preşedintele Gabriel González Videla. Tânărul inspector Óscar Peluchonneau (Gael García Bernal) primeşte misiunea de a-l aresta pe celebrul poet chilian.

Persecutat de regimul comunist al lui Videla, Neruda încearcă să fugă din țară împreună cu soția sa, pictoriția Delia del Carril (Mercedes Morán), însă sunt forțați să se ascundă. Poetul se joacă, lăsându-i inspectorului cu bună știință indicii care fac vântoarea mai periculoasă și din ce în ce mai personală. În jocul de-a șoarecele și pisica, Neruda vede ocazia de a se reinventa, de a deveni un simbol al libertății și o legendă a literaturii
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=UwdpkvuWGuQ

Biletele in valoare de 10 lei vor fi disponibile in ziua proiectiei.
Capacitatea salii: 45 de locuri..

© 2016 Directia judeteana pentru cultura Timis.Toate drepturile rezervate. | Powered by: Root Service