Pe urmele aurului dacic – proiecție-eveniment la Casa Artelor

30 martie 2017 to 30 martie 2017 07:00PM - 08:00PM

Afis eng-72_siglaUn film-eveniment pentru toți cei cărora le pasă de istorie. The Hunt for Transylvanian Gold, documentarul care spune povestea furtului celebrelor brățări dacice, vechi de mai bine de 2000 de ani, ajunge și la Timișoara. Proiecția, care face parte din proiectul “Zilele patrimoniului” , organizat de Direcția Județeană pentru Cultură Timiș are loc joi, 30 martie, de la ora 19.00, în sala Studio a Casei Artelor. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

“Documentarul pune accentul pe investigația care a durat mai bine de 10 ani și s-a desfășurat pe două continente: Europa și America de Nord. Investigația a fost coordonată de procurorul general al României, Augustin Lazăr, pe atunci procuror general la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. Aceasta a scos la iveală faptul că în zona Sarmizegetusei au fost descoperite de către căutătorii de comori 24 de brățări de aur dacice.” – spun producătorii filmului.

Filmul are o durată de 50 de minute și oferă informații inedite despre rețelele care se ocupă cu traficul de artefacte pe piața neagră internațională, despre vânătorii de comori, experții în antichități, suspecții arestați și cele 13 brățări recuperate. Documentarul este o producție Kogainon Films (Boston), iar echipa filmului a avut atât membri români, cât și americani.

 

 

© 2016 Directia judeteana pentru cultura Timis.Toate drepturile rezervate. | Powered by: Root Service