PreDispoziții – un demers plastic semnat Dana Catona și Balogh Csaba, găzduit de Casa Artelor

14 martie 2019 to 2 aprilie 2019 18:00 - 20:00

Joi, 14 martie. Aceasta este data la care în galeria Pygmalion din Casa Artelor se deschide o nouă expoziție. Este vorba despre o întâmplare plastică gândită și construită de doi artiști inspirați: Dana Catona și Balogh Csaba. Expoziția semnată de cei doi poartă numele de “PreDispoziții”.

Expoziția PreDispoziții prezintă o selecție de lucrări aparținând artiștilor Dana Catona și Balogh Csaba, prin care aceștia aduc în discuție ideea de premise sau dispoziții înnăscute, văzute în relație cu status quo-ul creativ al fiecăruia dintre ei.  Elementul comun al preocupărilor celor doi artiști este analiza relației parte-întreg, atât la nivel conceptual, cât și la nivel formal.” – spune Maria Orosan-Telea, curatorul expoziției

Deși apelează la tehnici diferite, cei doi artiști aduc în fața publicului un concept unitar, creativ, inspirat și extrem de ofertant pentru privitor.

„(…) Balogh Csaba folosește pictura, asamblajul și instalația pentru a pune în scenă un discurs despre structură, dar și despre destrucurare. Compozițiile sale abstracte fac trimitere la multifațetarea realității înconjurătoare. (…) Dana Catona migrează între tehnici mixte specifice desenului, ceramicii și colajului. Lucrările sale, discrete și rafinate, se înscriu în zona conceptualului.” – declară Maria Orosan-Telea

Vernisajul expoziției are loc în galeria Pygmalion din cadrul Casei Artelor, la ora 18.00. Lucrările stau pe simeze până în 2 aprilie.

 

© 2016 Directia judeteana pentru cultura Timis.Toate drepturile rezervate. | Powered by: Root Service