„Revelatio – fluxurile spiralei” – Camil Mihăescu expune în galeria Pygmalion

16 mai 2019 to 3 iunie 2019 18:00 - 18:00

O nouă expoziție găzduită de Casa Artelor ajunge la public joi, 16 mai, în galeria Pygmalion. „Revelatio – fluxurile spiralei” și-a intitulat Camil Mihăescu demersul plastic găzuit în elegantul spațiu al Direcției Județene pentru Cultură Timiș, vreme de trei săptămâni.

Tema spiralei a pătruns în creația lui Camil Mihăescu ca rezultat al preocupărilor sale de natură spirituală. Contactul cu autori precum Marcus Aurelius, René Guénon, Frithjof Schuon sau André Scrima a contribuit la elaborarea unui sistem de gândire personal, devenit ulterior fundament pentru cercetările sale plastice. Prin urmare, cu toate că imaginea spiralei regăsită în diverse forme naturale este foarte ofertantă pentru privirea în close-up, nu a fost vorba aici despre o seducție formalistă, calofilică.

Prin Revelatio Camil Mihăescu se angajează într-un discurs asupra pătrunderii esenței lucrurilor. O face de pe poziția artistului infuzat cu teorii care depășesc limita cunoașterii raționale. Valorifică, astfel, potențialul vizual al unei tipologii formale abundent folosite în istoria artei, dar care nu și-a epuizat încă resursele și proiectează asupra acestui simbol propriile metode de explorare ale lumii înconjurătoare. Pentru artist spirala este o formă dinamică și deschisă, care ilustrează ideea de evoluție și transformare, de parcurgere a unui drum ciclic, dar în același timp ascensional.” – spune Maria Orosan-Telea, curatoarea expoziției

Vernisajul expoziției are loc joi, 16 mai, de la ora 18.00. Despre artist și creațiile sale vor vorbi, la vernisaj, Maria Orosan-Telea și Marcel Tolcea. Expoziția stă pe simeze până în 3 iunie. Camil Mihăescu va fi prezent în galeria Pygmalion, pentru o întâlnire și discuții cu publicul și în seara zilei de 18 mai, între orele 20.00 – 22.00, în cadrul evenimentului „Cât ne ține cultura?”.  Tot cu acest prilej, amatorii de arte pot urmări pe ecranul din vitrina Cafe Klapka, un proiect video intitulat „Concept – linie- compoziție” – parcurs creativ, ansamblu, și detaliu în demersul artistic care structurează expoziția „Revelatio – fluxurile spiralei”.

 

 

© 2016 Directia judeteana pentru cultura Timis.Toate drepturile rezervate. | Powered by: Root Service