“Simetrii imperfecte” – exercițiu plastic complex, semnat Adriana Lucaciu, expus în galeria Pygmalion

23 martie 2017 to 5 aprilie 2017 06:00PM - 06:00PM

afis Adriana Lucaciu

La fix o săptămână de când și-a scos la lume studenții pe care îi coordonează la Facultatea de Arte din Timișoara, într-o expoziție inspirată, găzduită de galeria Subterana a Casei Artelor, Adriana Lucaciu își aduce în fața publicului, de data aceasta pe simezele galeriei Pygmalion, lucrările care îi poartă semnătura. “Simetrii imperfecte” se numește expoziția a cărui vernisaj se petrece joi, 23 martie, de la ora 18.00, acompaniat fiind de vorbe – despre artistă și creația sa – spuse de prof. univ. dr. Marcel Tolcea și Dana Sarmeș – critic de artă. Vernisajul de joi se constituie și într-un bun prilej de lansare a unui album de artă ce cuprinde lucrările aceleiași artiste.

Noul orizont de lectură pe care îl propune Adriana Lucaciu în ceea ce priveşte înţelegerea desenului este structurat pe o dinamică marcată exclusiv de problemele limbajului, ale mediului şi ale afectelor. Posibilitatea reinvestirii lumii reale, spre a-şi proiecta în absolut fiinţa interioară, are intenția de a recupera măcar o fărâmă din starea edenică. Desenele ei au o pregnantă dimensiune senzorială, tactilă aproape, extrem de fragilă, nu exclud nici particuralizările şi nici incursiunea psihologică, fie ea şi abstractă prin gradul înalt de schematizare. Am putea vorbi despre limbaje ale existenţei, forme nemijlocite prin care lumea ar putea fi însuşită.” – spune despre lucrările Adrianei Lucaciu, Dana Sarmeș, critic de artă.

Expoziția și lansarea de carte – parte a unui proiect Contrasens, vor fi acompaniate de un recital The Blues Doctors, găzduit de Curtea cu castan. Expoziția este deschisă până în 5 aprilie.

© 2016 Directia judeteana pentru cultura Timis.Toate drepturile rezervate. | Powered by: Root Service