Soldații – proiecție de film la Casa Artelor

16 martie 2018 to 16 martie 2018 19:30 - 21:30

SOLDIERS. A STORY FROM FERENTARI_photo credit Vlad Basca_4

După traseul festivalier internațional (Toronto, Competiția San Sebastian, Busan, Hamburg, Namur, Belgrad) și o serie de premii (Premio Sebastiane, Prix Decouverte la Namur, Cea mai buna regie la Belgrad), Soldații. Poveste din Ferentari semnat de Ivana Mladenovic ajunge din nou în 16 martie, la Casa Artelor, de la ora 19.30.

SOLDAȚII este variantă modernă „Romeo și Julieta” plasată la periferia Bucureștiului, acolo unde două lumi total diferite se întâlnesc. O poveste de dragoste ce se transformă într-o fabulă despre vinovăție. 

SOLDIERS. A STORY FROM FERENTARI_photo credit Vlad Basca_2

Lungmetrajul spune povestea lui Adi, un antropolog în vârstă de 40 de ani, părăsit de curând de iubita lui, care se mută în Ferentari pentru a documenta un doctorat despre manele. Acolo, îl întâlneste pe Alberto, un rom sarac, fost puscăriaș, care promite să îl ajute să cunoască cântăreți. Destul de repede, cei doi incep o relație. Când banii se termina, amândoi se trezesc captivi într-un apartament în care se iubesc sincer și se folosesc unul de altul.

SOLDIERS. A STORY FROM FERENTARI_photo credit Vlad Basca_1

Pelicula, o adaptare liberă după romanul cu acelasi titlu scris de Adrian Schiop și publicat la editura Polirom in 2013, îi are in rolurile principale pe Adrian Schiop și Vasile Pavel Digudai.
Trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=WuMW679lnNE
Proiectie organizata de Asociatia Marele Ecran cu sprijinul microFILM si Direcția Județeană pentru Cultură Timiș.
Prețul unui bilet: 10 lei.

© 2016 Directia judeteana pentru cultura Timis.Toate drepturile rezervate. | Powered by: Root Service