Țara moartă – proiecție de film la Casa Artelor

25 septembrie 2017 to 25 septembrie 2017 07:30PM - 07:30PM

banner site

Producția „Țara moartă”, semnată de regizorul Radu Jude, revine în fața publicului de la Timișoara într-o nouă proiecție organizată de Asociația Marele Ecran.

Filmul este un eseu documentar compus din peste 500 de fotografii din cele peste 8500 ale colecției Costică Acsinte, texte de Emil Dorian și fragmente de pe coloana sonoră a filmelor de propagandă din anii ’30-’40. Montajul documentarului este semnat de Cătălin Cristuțiu, sound design – Dana Bunescu, iar consilierea tehnică este asigurată de Marius Panduru. Filmul este realizat cu sprijinul lui Cezar Mario Popescu, cel care a descoperit fotografiile lui Costică Acsinte.

Filmul este construit din punerea în paralel a trei elemente: fotografiile lui Costică Acsinte, texte din jurnalul lui Emil Dorian și materialele sonore de propagandă carlistă, legionară, antonesciană și comunistă, descoperite în Arhiva Națională de Filme”, declară Radu Jude.

Proiecția are loc luni, 25 septembrie, de la ora 19.30, în sala StudioArt a Casei Artelor. Biletele se achiziționează înaintea proiecției și costă 10 lei.

 

© 2016 Directia judeteana pentru cultura Timis.Toate drepturile rezervate. | Powered by: Root Service