“Vicii și delicii în Timișoara otomană” – subiectul unei noi ediții a Serilor patrimoniului

18:30 - 20:00

Seara patrimoniului 2018 afis (1)-1

De se înfruptau cu… păcătoase prajituri dulci, se răsfățau cu delcioase fructe aduse din locuri de departe, ori petreceau ceasuri învăluiți în fum de pipe atent meșteșugite, locuitorii turci ai vechiului Demeșvar cunoșteau, fără doar și poate, ce înseamnă răsfățul. Așa că nu se sfiau ca, din când în când, destul de des, să îl simtă pe propria piele. Despre vicii și … delicii în Timișoara otomană este vorba și în cea din urmă ediție din 2018 a întâlnirilor din cadrul proiectului “Serile patrimoniului”, proiect inițiat de Direcția Județeană pentru Cultură Timiș. Invitat al evenimentului este Bogdan Alin Craiovan, de la Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu.

“Scopul prezentării de față, acela de a schița o imagine a obiceiurilor si activităților locuitorilor  oraşului otoman, prin prisma descoperirilor arheologice realizate în ultimii ani în centrul istoric timişorean. Consumul de tutun reprezenta cel mai probabil unul dintre deprinderile cotidiene ale comunității, fapt confirmat de numărul impresionant de pipe din lut descoperite, dar şi de varietatea tipologică a acestora. De asemenea, descoperirile arheobotanice completează imaginea îndeletnicirilor mai mult sau mai puțin gastronomice ale autohtonilor.” – spune Bogdan Alin Craiovan.

Întâlnirea are loc în 14 decembrie, de la ora 18.30, în sala StudioArt a Casei Artelor. Doritorii se pot înscrie, până în 12 decembrie, pe adresa de mail arheologie@culturatimis.ro.

© 2016 Directia judeteana pentru cultura Timis.Toate drepturile rezervate. | Powered by: Root Service