Actrița Enikő Blénessy joacă la Casa Artelor: “ Cele 7 păcate”

23 aprilie 2016 to 24 aprilie 2016 7:00PM

afis_trimisStudioArt –studioul de teatru din cadrul Casei Artelor – își deschide porțile pentru un spectacol-provocare, un demers artistic gândit și… potrivit în Săptămâna Mare. Actrița Enikő Blénessy vine în fața publicului cu o montare care îi poartă semnătura: ” Cele 7 păcate”. Un demers artistic pe care actrița îl explică, dar ale cărui secrete nu le dezvăluie.

 Încă din copilărie am fost fascinată de complexitatea caracterelor umane. În spatele fiecărei acţiuni încerc să găsesc motivaţia, caut să înţeleg gîndurile ascunse din spatele cuvintelor, vreau să descifrez mecanismele interioare şi cele mai tainice trăsături ale caracterelor umane. Mă preocupă cum anume putem sau trebuie să fim liberi, buni? Am căutat explicaţii personale, atât religioase cât şi lumeşti. Răspunsuri la întrebări. Încet, încet s-a conturat un spectacol: poposeşte printre noi un înger care se intersectează cu tipologii şi caractere umane. Fiecare dintre aceste personaje exemplifică şi întruchipează câte un păcat major. Sau poate nici nu există cele şapte păcate majore ci fiecare răutate, lipsurile care ne macină zilele poate fi explicată printr-o eroare majoră făptuită în trecut? Probabil că vom găsi câteva răspunsuri în ora petrecută împreună, sau ne vom amuza pe seama propriilor greșeli. Şi cu îngerii ce se întâmplă? Bunica mea spunea des: „a intrat drăcuşorul în tine!”. Ce era să fac? M-am încumetat, m-am dat peste cap de trei ori după care am decis că voi intra în pielea unui înger. Sper să-mi iasă şi de această dată.” – spune Enikő Blénessy

 

Spectacolul “Cele 7 păcate” are parte de două reprezentații găzduite de Studio Art. Una în limba maghiară (sâmbătă, 23 aprilie, de la ora 19.00) și una în limba română (duminică, 24 aprilie, tot de la ora 19.00)

 …………..

Enikő Blénessy s-a născut in 1977, în oraşul Gheorgheni. A terminat Facultatea de Teatru din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj în anul 2002. Din anul 1995 joacă în diferite teatre, precum: Teatrul Figura Studio din Gheorgheni, Teatrul Thalia din Kosice, Slovacia, Teatrul Csiky Gergely din Timisoara, Teatrul Radu Stanca din Sibiu (Secţia Germană). Din noiembrie 2011 este angajată a Teatrului German de Stat Timişoara.

© 2016 Directia judeteana pentru cultura Timis.Toate drepturile rezervate. | Powered by: Root Service