Artă pentru natură – expoziție în Kafe Klapka

20 iulie 2019 to 28 iulie 2019
ARTĂ PENTRU NATURĂ este deopotrivă un concept și un proiect educațional care a luat naștere cu scopul de a contribui activ la echilibrul creat între ființa umană și natură. Astfel, Atelierul de Grafică și Pictură, din cadrul C.Ș.E.I. “Paul Popescu-Neveanu” – Timișoara, format din: prof.-ed., Florin Oprea și elevii, Emma, Andreea, Livia și Sebi, ilustrează acest concept  printr-o serie de tablouri, realizate cu multă trudă și dedicație, lucrări care ne vorbesc despre natură așa cum este ea. Așa cum este percepută ea de micii creatori.
Fiind vorba și despre un proiect educațional, în compozițiile realizate, pe lângă faptul că se reflectă viziunea grupului asupra naturii, se regăsește și o parte din personalitatea fiecărui creator. De exemplu, în perechea de tablouri “Pozitiv-negativ”, “Negativ-pozitiv” – este de ajuns să înlocuim auriul cu litera E și negrul – cu litera M pentru a observa, mai apoi, un alt mesaj transmis. La fel se poate observa și în lucrarea “Vibrații/Emoții”, realizată de Emma și Sebi.
„Copacul, subiectul principal al seriei de tablouri, devine, de această dată, reprezentantul întregii naturi. Prezența sa, atât fizică – prin hârtia reciclată folosită la construirea tablourilor – cât și spirituală – prin emoțiile trezite, are menirea să ne aducă și mai aproape de lumea vie care ne înconjoară. 
ARTĂ PENTRU NATURĂ este un proiect care, la finalul său, ne unește cu natura. Cele zece tablouri realizate, în acest scop, sunt primii pași pe acest drum, următorii fiind… chiar copacii pe care intenționăm să îi plantăm, la finalul demersului nostru.” – spune Florin Oprea, coordonatorul proiectului
Expoziția stă deschisă, în Kafe Klapka, din 20 până în 28 iulie.

© 2016 Directia judeteana pentru cultura Timis.Toate drepturile rezervate. | Powered by: Root Service