Atelier 206 – în galeria Pygmalion

28 ianuarie 2016 to 16 februarie 2016 18:00 - 18:00

Afis-003

Dacă e joi, e… vernisaj la galeria Pygmalion. Cea de a doua expoziție a anului 2016, în Casa Artelor, este intitulată Atelier 206 și poartă semnătura a 15 plasticieni în devenire. Este vorba despre studenții grupei anului III Pictură, a Facultății de Arte și Design Timișoara, coordonați de Cristina Daju și Dan Toma.

Atelierul 206 este sala, atelierul grupei anului III Pictură, a Facultăţii de Arte şi Design Timişoara. Este un spaţiu unde se pictează-lucrează, o platformă de discuţie, un nucleu în continuă mişcare, în care se împărtăşesc impresii, gânduri, lecturi, un laborator de cercetare, un creuzet de ardere a problemelor legate de pictură, istoria artei, un recipient în care îşi au locul în egală măsură lumea fantastică şi cea cotidiană. (…) Temele propuse de cei 15 creatori pun probleme de tehnică şi limbaj plastic, pe pânză dar şi tridimensional, de compoziţie, de reprezentare a lucrurilor văzute şi nevăzute. Transparenţă, Vid şi Plin, Vizualizări cu ochii închişi, Camuflajul, Trompe l’oeil, sunt câteva dintre provocările lansate de coordonatori  ” – spun organizatorii evenimentului

Deschiderea oficială are loc joi, 28 ianuarie 2016, de la ora 18.00. Cuvântul de deschidere va fi rostit de prof. univ. dr. Dana Constantin. Lucrările stau pe simeze până în 16 februarie.

© 2016 Directia judeteana pentru cultura Timis.Toate drepturile rezervate. | Powered by: Root Service