Atelierele creative de fotografie „Selfie altfel”

26 martie 2016 to 26 martie 2016 9:00 AM - 6:00 PM

afis_selfie_altfel_v3Direcția Județeană pentru Cultură Timiș este partener asociat într-un proiect  provocator: Selfie altfel. Un demers menit să promoveze o tehnică fotografică aproape uitată, fotografia cu stenopă/pinhole. Proiectul poartă semnătura Asociației Sinaptica și este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Atelierele creative de fotografie se adresează publicului de orice vârstă, cu sau fără experienţă în domeniul fotografiei și au loc în Timișoara și Târgoviște. În Timișoara, ele se desfășoară în 26 martie și 2 și 9 aprilie. Organizator este Cuib de Arte în colaborare cu Pinhole Moustache şi Studioul de fotografie.

“În cadrul atelierelor va fi explorat fenomenul selfie, al fotografiei-autoportret și al asocierii dintre imaginea personală şi imagini reprezentative în plan cultural, social, economic, cum sunt cele ale monumentelor istorice şi ale clădirilor de patrimoniu. Participanţii vor avea ocazia să-şi realizeze propriul aparat foto cu stenopă/pinhole. Materialele fotografice necesare realizării camerelor pinhole vor fi puse la dispoziţia participanţilor de către organizatori. De altfel și particiarea la aceste ateliere este gratuită.” – spun reprezentanții Asociației Sinaptica.

O a doua serie de ateliere de fotografie este programată pentru lunile mai şi iunie. La finalul proiectului Selfie altfel fotografiile realizate și aparatele pinhole confecționate vor fi prezentate în cadrul a două expoziţii itinerante, ce vor fi deschise la Timişoara, Târgovişte şi Bucureşti.

Pentru informaţii şi înscrieri:  www.selfiealtfel.eu,  www.facebook.com/selfiealtfel

 

 

© 2016 Directia judeteana pentru cultura Timis.Toate drepturile rezervate. | Powered by: Root Service