Cu lucrările la vedere. Dumitru Gorzo deschide o nouă expoziție la Garnizoana Timișoara

26 octombrie 2022 to 25 ianuarie 2023 18:00 - 18:00

După mai bine de patru luni în care a creat în generosul spațiu al Garnizoanei Timișoara – care i-a fost în tot acest timp atelier temporar – artistul vizual Dumitru Gorzo aduce în fața publicului, oficial, creațiile acestei perioade. „Forme noi” este titlul expoziției semnate Gorzo, al cărei vernisaj are loc în 26 octombrie, la ora 18.00.

Am deschis porțile acestui atelier temporar în iunie 2022. Pe toată perioada locuirii mele artistice în acest spațiu, timișorenii au avut ocazia să asiste la căutările, eșecurile și eventualele reușite ce constituie viața unui atelier de artist. Acum pun laolaltă toate lucrările care au crescut în acest spațiu și le ofer spre… vedere publicului, într-o expoziție. Lucrările de față sunt rezultatul unor ani de muncă și căutări. Deși executate pe durata a aproximativ patru luni, în fosta Comenduire a Garnizoanei Timișoara, și având o relație directă cu orașul și clădirea în care s-au materializat, le văd ca pe o suită de concluzii și ca pe un punct de întâlnire. Un nod în biografia mea artistică.” – spune Dumitru Gorzo

Cu siguranță, azi, noile sculpturi ale lui Gorzo sunt printre cele mai proaspete, puternice și semnificative, din perspectivă formală. Ele alarmează și dezarmează, intimidează și impun – poate sunt chiar fantomatice și fantasmagorice – dar și extrem de încântătoare, mistic-bizare, și nemaipomenit, sălbatic de vii.” –  spune Paul D’Agostino (galerist și curator – SUA)

Expoziția „Forme noi” rămâne deschisă, în Garnizoana Timișoara, până în 25 ianuarie 2023. Evenimentul este desfășurat în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Cultură Timiș și Universitatea de Vest – Facultatea de Arte și Design Timișoara. Sponsori: Agape artă&natură, SUSAI SERVCOM SRL.

 

 

© 2016 Directia judeteana pentru cultura Timis.Toate drepturile rezervate. | Powered by: Root Service