Exercițiu plastic de neratat la Casa Artelor

6 octombrie 2016 to 25 octombrie 2016 06:00PM - 06:00PM

afis

Casa Artelor este, din nou gazdă bună, pentru arta plastică inspirată și adevărată. Joi, 6 octombrie, de la ora 18.00, galeria Pygmalion își deschide porțile pentru un demers artistic ce nu trebuie ratat. Semnătura pusă pe portretele de pe simeze îi aparține lui Sorin Iosub. Expoziția sa, intitulată TRANSFIGURARE, stă spre privire, înțelegere și admirare, vreme de trei săptămâni.

“Două dintre reperele stilistice ale picturii lui Sorin Iosub sunt suprarealismul şi dadaismul, în această ordine şi derivate cu prefixul “post”. Aspectele de factură expresionistă, prezente şi ele într-o sumă de lucrări, au mai degrabă funcţia de citate vizuale decât de jaloane morfologice. Indiferent de subiect, iconografie sau referinţe culturale, relaţionarea cu imaginarul este o constantă în creaţia artistului, ale cărui abordări interferează deopotrivă subconştientul colectiv şi dicteul automat.” – spune criticul de artă,  Mihai Plămădeală

Despre artist și creația sa va vorbi, la vernisaj, scriitorul Robert Șerban. Expoziția este deschisă până în 25 octombrie.

© 2016 Directia judeteana pentru cultura Timis.Toate drepturile rezervate. | Powered by: Root Service