Expoziție de… colecție la Casa Artelor

21 iulie 2016 to 3 august 2016 05:00PM - 06:00PM

wildflower12 artiști vizuali într-o… colecție. Nicolae Ioan Vrâncean aduce în fața publicului timișorean colecția sa de artă plastică strânsă vreme de o viață.

“Colecția mea reunește peste 200 de lucrări semnate de unii dintre cei mai reprezentativi artiști contemporani din România și nu numai. Parte din această colecție va ajunge și în fața iubitorilor de arte din Timișoara. Expoziția aceasta este, de altfel, parte a unui proiect al meu de suflet. De peste 10 ani organizez simpozioane de creație în comuna Hărman (jud. Brașov) și, tot de atunci, colecția mea este expusă în marile orașe ale României. Arta este pentru a bucura ochiul și sufletul. Asta încerc și eu să fac expunând lucrările strânse de-a-lungul vremii.– spune colecționarul Nicolae Ion Vrâncean

Protagoniști ai expoziției din galeria Pygmalion sunt: Marin Gherasim, Leon Vreme, Angela Tomaselli, Gheorghe Dican, Torino Bocaniciu, Viorel Cosor, Miron Duca, Ștefan Pelmuș, Vasile Tolan, Adriana Ilin Tomici, Sorin Nicodim și Mircea Moldovan.

Vernisajul are loc joi, 21 iulie, de la ora 17.00. Cuvântul de deschidere este rostit de prof. univ. dr. Viorel Cosor. Lucrările stau pe simeze până în 3 august.

© 2016 Directia judeteana pentru cultura Timis.Toate drepturile rezervate. | Powered by: Root Service