Întâlnire cu tema „Patrimoniu și creativitate” – găzduită de Casa Artelor

7 iunie 2019 to 7 iunie 2019 15:00 - 17:00

Vineri, 7 iunie 2019, de la ora 15.00, are loc la Casa Artelor, sala StudioArt, Masa rotundă ”Patrimoniu & creativitate”, organizată de Facultatea de Arte și Design în colaborare cu Direcția Județeană pentru Cultură Timiș și moderată de lect. univ. dr. Andreea Lazea.

Evenimentul urmărește ca, prin implicarea unor specialiști în diferite domenii – arte vizuale, filosofie, arhitectură, conservare și restaurare – să pună în lumină și să discute o valoare mai puțin vizibilă atunci când vorbim despre patrimoniul cultural – de a stimula creativitatea și capacitatea de inovație. În ce măsură patrimoniul ne poate inspira să fim creativi, să găsim noi soluții pentru problemele cu care ne confruntăm astăzi? Cum poate fi promovat și utilizat patrimoniul, tangibil sau intangibil, pentru a crește capacitatea acestuia de a genera noi creații, de a favoriza inovația artistică, științifică sau tehnică? Acestora și altor întrebări vor încerca să le răspundă invitații în cadrul mesei rotunde, contribuind la depășirea înțelegerii comune a patrimoniului ca aparținând exclusiv trecutului și la explorarea potențialului său în lumea contemporană.

La eveniment participă Andreea Lazea, Maria Sârbu, Liliana Popa și Filip Petcu (Facultatea de Arte și Design, UVT), Florin Lobonț (Facultatea de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării, UVT), Raluca Rusu (Asociația Peisagiștilor din România – AsoP), Gabriela Pașcu (Facultatea de Arhitectură și Urbanism, UPT, Asociația pentru Patrimoniu Activ – PACT) și Cristian Blidariu (Facultatea de Arhitectură și Urbanism, UPT).

 

© 2016 Directia judeteana pentru cultura Timis.Toate drepturile rezervate. | Powered by: Root Service