(i)Real – un demers artistic emoționant găzduit de Galeria Mono

10 octombrie 2023 to 22 octombrie 2023 19.00 - 19.00

Un proiect emoționant și provocator deopotrivă. Este vorba despre un demers plastic inedit pentru care, în 10 octombrie, de la ora 19.00,  redeschidem porțile Galeriei Mono (str. Augustin Pacha, nr. 3). Artista Camelia Rangu își pune semnătura pe instalația imersivă intitulată „(i)REAL”.

Instalația constă în amenajarea unui spațiu “in utero” oferind o experiență senzorială și emoționantă. Ea conține o lucrare de artă imersivă constând într-o fotografie dotată cu senzori care, atunci când este atinsă de public, spune povești ale mamelor care și-au pierdut copiii înainte de naștere. Instalația a fost realizată cu sprijinul unei echipe de profesioniști: concept/conținut vizual/prelucrare texte – Camelia Rangu; sunet – Mihai Toma,Cosmin Mîrza; voce: Roxana Morun, Andreea Oance, Ana Maria Pandele, Felicia Ristea și Ioana Sapianu; programare/recuzită tehnică: Jam Props.

„(i)Real  este ca un număr imaginar pur. Este ceea ce rămâne dintr-un număr complex „z = a+b x i”, atunci când se îndepărtează partea reală a. E o sinteză a poveștii maternității neîmplinite. A maternității  care devine o poveste ireală atunci când se îndepărtează partea sa tangibilă – copilul.” – spune artista Camelia Rangu

Instalația face parte din proiectul „Mame cu brațele goale”, proiect care vorbește în spațiul public despre pierderea de sarcină, pornind de la nevoia acută ca acest subiect să depășească statutul de tabu, iar doliul asociat pierderii de sarcină să fie respectat și însoțit de comunitate. Acest proiect a început în septembrie 2021 ca un proiect artistic, educațional și social. În acest timp a adunat peste 100 de povești primite de la mame din toată țara și nu numai, a creat grupuri de suport pentru mame și dezbateri cu cadrele medicale pe tema comunicării și susținerii emoționale legate de acest eveniment dureros.

Lucrarea poate văzută până în 22 octombrie, de miercuri până duminică, în intervalul 15.00 – 17.00.  Proiectul este realizat sub umbrela Asociației Sinaptica Mehedinți, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Cultură Timiș.

Mai multe detalii despre proiect găsiți pe: www.facebook.com/mamecubratelegoale.

 

© 2016 Directia judeteana pentru cultura Timis.Toate drepturile rezervate. | Powered by: Root Service