Istoriile (re)descoperite ale cetății de la Dragșina – temă a unei noi ediții a „Serilor patrimoniului”

30 ianuarie 2020 to 30 ianuarie 2020 19:00 - 21:00

Poveștile unei cetăți (re)descoperite, ale unui loc pe care specialiștii l-au căutat mai bine de un secol: cetatea de la Dragșina. Sunt istoriile pe care Direcția Județeană pentru Cultură Timiș vi le propune spre cunoaștere în prima ediție din anul 2020, a proiectului „Serile patrimoniului”. Tema întâlnirii este: „Castrum Chery. Istorii (re)descoperite”, iar invitat – istoricul Sorin Forțiu.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, istoricii puteau număra cel puțin 55 de fortificații în regiunea bănățeană de azi.  Azi, nu suntem în stare să numim nici măcar jumătate din ele, prea multe nu mai știm pe unde sunt, iar de studiat serios nu a fost cercetată încă nicicare, chiar dacă, de exemplu, în Banat avem un unicat la nivelul întregului regat al Sfântului Ștefan (Chama). O altă cetate este căutată de istorici de un secol și un sfert fără succes … Despre această ultimă cetate este vorba în prezentarea mea.” – spune Sorin Forțiu

Evenimentul are loc joi, 30 ianuarie, de la ora 19.00, în sala Studio a Casei Artelor (str. Episcop Augustin Pacha, nr. 8). Cei care doresc să participe trebuie să se înscrie pe adresa: arheologie@culturatimis.ro, până în 29 ianuarie, ora 16.00.

© 2016 Directia judeteana pentru cultura Timis.Toate drepturile rezervate. | Powered by: Root Service