„Iubire. Război. Tradiții. Mistere dezgropate” – o nouă ediție a „Serilor patrimoniului”, la Casa Artelor

26 februarie 2020 to 26 februarie 2020 19:00 - 21:00

O nouă ediție a proiectului Serile patrimoniului”, proiect desfășurat sub egida Direcției Județene pentru Cultură Timiș, va avea loc în ultima miercuri a lunii februarie. Astfel, în 26 februarie, de la ora 19.00, sala Studio a Casei Artelor va găzdui întâlnirea intitulată Iubire. Război. Tradiții. Mistere dezgropate”.

„Chiar dacă la prima vedere subiectul acestei ediții a „Serilor patrimoniului poate părea un pic sumbru, îi asigur pe participanți că vor avea parte de o serie de prezentări pe cât de interesante, pe atât de neașteptate, unele chiar cu iz… detectivistic. Vor afla istorii – construite pe date științifice – despre tradiții vechi de 6000 de ani, despre obiceiuri de înhumare, despre stilul de viață al locuitorilor din vechime, despre moda de acum mai bine de 1600 de ani, dar și despre posibile… povești de dragoste care au rezistat timpului.” – spune Victor Bunoiu, consilier Arheologie la DJC Timiș, inițiator proiectului Serile patrimoniului”

Invitați ai evenimentului sunt: Cristian Neghină, Bogdan Craiovan, Andrei Stavilă și Silviu Ene (toți de la Universitatea de Vest din Timișoara)  și Călin Timoc, Dragoș Diaconescu și Ștefan Popa (de la Muzeul Național al Banatului).

Cei care doresc să participe la ediția din luna februarie a Serilor patrimoniului trebuie să se înscrie pe adresa de mail: arheologie@culturatimis.ro până în 25 februarie, ora 16.00.

© 2016 Directia judeteana pentru cultura Timis.Toate drepturile rezervate. | Powered by: Root Service