„Mai încearcă”… la final de martie

24 martie 2016 to 4 aprilie 2016 6:00 PM - 6:00 PM

afis Anouk siteUn titlu provocator, ales intenţionat pentru această expoziţie. Discutăm despre o căutare a identităţii între o lume reală şi una virtuală, între realitatea socială şi consumerism. Despre dorinţa de a transcende această realitate, de a o înfrunta, de a se situa într-un demers de rezistenţă. Rezilienţa ca stil de viaţă. Ca o forţă liniştită care ne ajută să traversăm această perioadă agitată şi să privim către viitor.

« Mai încearcă ! », este paharul pe jumătate plin sau gol, metafora drumului spre succes. Biletul norocos pe care îl răzuim pentru a deveni milionari ! Acel banc evreiesc atât de cunoscut : Moshe spune zilnic o rugăciune şi-l imploră pe Dumnezeu : « Doamne, Dumnezeule, ajută-mi să câştig la loto. Te rog, Doamne, sunt sărac şi amărât. Dumnezeule, copiii mei sunt săraci, toată viaţa mea am fost sărac ! » « Moshe » « Doamne, ajută-mi ! » « Moshe ! Moshe ! Moshe, mă vei asculta vreodată! Moshe, eu aş vrea să te ajut, dar mai întâi cumpără biletul, Moshe ! »

Obiectivul acestei expoziţii este încurajarea tinerilor artişti, punerea în valoare a tinerei creaţii româneşti. Să oferim tinerilor artişti posibilitatea de a-şi expune lucrările, de a-i încuraja. Pe scurt, de a-şi încerca norocul, de a încerca pentru a reuşi.

Cuvinte-cheie : identitate – rezistenţă – ironie – destin – succes !

« Mai încearcă !» este o expoziţie multimedia (pictură, video, fotografie, instalaţii) a patru studenţi de la Facultatea de Artă şi Design din Timişoara. În ordine alfabetică : Alexandru Boca, Andra Adina Maria Ciocoiu, Iulian-Augustin Iftodiu et Andrei Părăuşanu.

Alexandru Boca

Student, anul II, secţia Fotografie şi video – procesarea imaginii pe calculator, Facultatea de Arte şi Design, Universitatea de Vest, Timişoara. În 2012 a absolvit specializarea Publicitate, a Facultății de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării în cadrul aceleiași universități.

Interese : cinematografie, artă video, film experimental, performance, multimedia, scurt-metraj, fotografie (analogică / digitală), meditație, lectură, filosofie.

Andra Adina Maria Ciocoiu

Studentă masterandă în cadrul Facultăţii de Arte şi Design a Universităţii de Vest din Timişoara. Începând cu anul 2008, a participat la diverse expoziţii de grup, bienale, festivaluri, saloane. In 2011, a câştigat Premiul special pentru sculptură, în cadrul Bienalei Internaţionale de pictură, grafică şi sculptură de la Arad.

Interese: land art, spaţiul public, sculptura cinetică manuală.

Concept: miscare, flux, ciclicitate, regenerare, pauza, latent, ludic.

Iulian-Augustin Iftodiu

Student masterand în cadrul Facultăţii de Arte şi Design a Universităţii de Vest Timişoara. Din 2014, a participat la diverse expoziții de grup (Timișoara, Lupeni) şi a avut o expoziție personală la Lupeni – Galeria Iosif Tellmann. În 2015, este nominalizat la Premiul pentru tineret, UAPT, Salonul anual de arte vizuale (Timișoara) şi pentru PREMIUL SMB9 mixed-media – „THE BOX” acordat de Filiala de Pictură, Bucureşti.

Interese : pictură – „Am ales argoul datorită caracteristicilor lui care țin de expresivitate, plasticitate, cât și expresiilor care sunt oarecum familiare publicului, pe care le și folosesc. Expresivitatea este accentuată de metafore survenite în conversație, cu efect ironic.”

Andrei Părăușanu

Student masterand în cadrul Facultăţii de Arte şi Design a Universităţii

de Vest Timişoara. Din 2011, a participat la diverse expoziţii de grup,

bienale, festivaluri, saloane (Timișoara, Arad, Brașov, Bucureşti). În 2014, participă la Bienala din Pancevo pentru « Banat Pavilion ». În 2015, a publicat « A phenomenology of recomposing colours », RevArt n°22/2015.

Interese : cercetare – filosofie – matematica, sculptura, multimedia.

Anouk Lederlé este curatoarea acestei expoziţii, « Mai încearcă ! »

Rezidentă în Timişoara din 2013, Anouk Lederlé este titulara unui Master de Management şi Politici culturale obţinut la Universitatea de Arte din Belgrad.

Şi-a îmbogăţit experienţa în Balcani ca voluntară în cadrul festivalurilor de cinema ASTRA (Festival de Filme documentare) de la Sibiu şi TIFF (Festivalul internaţional de film Transilvania) de la Cluj-Napoca. A animat diferite ateliere precum proiectul « Primul meu film de buzunar » pentru Institutul francez din Skopje (Macedonia). Foarte implicată în prima ediţie a Bienalei „Art Encounters” de la Tmişoara, este în prezent manager cultural pentru diferite alte proiecte.

Redactor al revistei « Hajde », scrisul şi fotografia sunt pentru ea două mijloace de comunicare care îi oferă posibilitatea de a transmite mai departe pasiunea sa pentru Balcani.

Alte informaţii despre activitatea acesteia, găsiţi pe twitter şi instagram @ldrlak.

Galeria Pygmalion, Casa Artelor : 24  martie – 4 Aprilie

© 2016 Directia judeteana pentru cultura Timis.Toate drepturile rezervate. | Powered by: Root Service