O lume privită prin… gaura cheii. Andrei Medinski expune în galeria Pygmalion

16 mai 2018 to 4 iunie 2018 19:00 - 19:00

afis_Medinski (1)-2

Portrete. Nuduri. Și multe povești. Istorii despre nopți fierbinți. Iubiri ratate. Întâlniri (pe)trecute. Totul, într-o avalanșă de linii și forme pe care plasticianul Andrei Medinski le scoate la lume într-o expoziție de desene, în galeria Pygmalion din Casa Artelor. O întâmplare plastică pe care autoru-i a botezat-o “Pin gaura cheii”.

Pare o lume fascinantă, oscilând între vitalitate şi tristeţe. Este gestul artistului şi apropierea de lumea care-l include, sau pe care şi-o include, reconstituind-o într-un flux al memoriei. Totul se petrece acum şi totul a fost altcândva. Andrei îşi (re)imaginează participarea. Lautrec trăia în viciu şi tristeţe amară. Andrei îşi imaginează doar şi surâde. Glumeşte. Este ironic şi tandru. Întotdeauna cald şi niciodată foarte rău. Puţin nostalgic, uşor agresiv şi doar din când în când – Arlechin.” – spune criticul de artă Ciprian Radovan

Vernisajul are loc miercuri, 16 mai, de la ora 19.00. Prezintă: Marcel Tolcea. Lucrările stau pe simeze până în 5 iunie.

 

© 2016 Directia judeteana pentru cultura Timis.Toate drepturile rezervate. | Powered by: Root Service