Proiecție de film – Odiseea

23 februarie 2017 to 23 februarie 2017 07:00PM - 09:00PM

cover site

Marele Ecran va invita joi, 23 februarie, ora 19, la proiectia filmului Odiseea (2016), povestea celebrului explorator francez Jacques-Yves Cousteau, care a avut premiera în cinematografele românești în 27 ianuarie. În rolul lui Cousteau îl veți recunoaște pe actorul Lambert Wilson (Matrix Reloaded, Of Gods and Men) iar Audrey Tautou (Amelie) va interpreta rolul lui Simone Cousteau, cea de-a doua soție a exploratorului.

Filmul prezintă 30 de ani (perioada 1949 – 1979) din viața căpitanului Jacques-Yves Cousteau, faimosul om de știință, explorator, inventator și cineast. Personaj extrem de carismatic și un bun lider de opinie, Cousteau nu a fost lipsit de defecte, în special în ceea ce privește viața de familie.
Filmul este scris și regizat de Jérôme Salle (scenaristul The Tourist) și este o ecranizare a cărții Capitaine de La Calypso, scrisa de Albert Falco și Yves Paccalet.

Filmările pentru Odiseea / L’odyssée au avut loc în locații de pe întreg cuprinsul Globului: Croația (insula Hvar), Africa de Sud, Antarctica, Ushuaia (Argentina), Brazilia, Bahamas și, evident, Franța.

Jacques-Yves Cousteau s-a născut pe 11 iunie 1910, în Franța. A fost ofițer în marina franceză, explorator al vieții subacvatice în domeniul oceanografiei, fotograf, producător de filme și inventator de aparate submarine. A fost căsătorit de două ori și a avut câte doi copii din fiecare căsătorie. A murit în data de 25 iunie 1997, la Paris.
În 1943, la turnarea filmului Epave, Cousteau inventează, împreună cu un inginer, scafandrul autonom modern, prin modernizarea unei invenții din secolul XIX. Brevetul pentru această invenție îl va pune la adăpost din punct de vedere financiar pentru tot restul vieții.
În 1949, Cousteau înființează „Campaniile Oceanografice Franceze”, iar milionarul irlandez Loel Guinness, descendentul fondatorului berăriei omonime, îi pune la dispoziție un vechi dragor de mine, botezat Calypso. Exploratorul pleacă în călătorii avându-i la bord, printre membrii echipajului, și pe soția sa, Simone, și pe fiul mai mic, Philippe.

Proiectia va avea loc in Sala Studio de la Casa Artelor – Directia Judeteana pentru Cultura Timis (Str. Augustin Pacha nr 8)

Bilete: 10 lei (disponibile inainte de proiectie)
Capacitate sala: 45 locuri.

Odiseea / L’odyssée / The Odyssey (2016) este adus în România deINDEPENDENŢA FILM, casă de distribuţie care promovează filme independente de referință, de nișă sau câștigătoare ale unor premii internaționale prestigioase, careia ii si multumim pentru colaborare.

© 2016 Directia judeteana pentru cultura Timis.Toate drepturile rezervate. | Powered by: Root Service