„Solitude” – un nou demers plastic găzduit de galeria Subterana

16 octombrie 2022 18:00 - 18:00

Două anotimpuri reci și un oraș provocator. Două ierni de pandemie și o urbe care ascunde povești. Radu Carnaru a pus laolaltă cele de mai sus și a creat o expoziție pe care a denumit-o „Solitude” și pe care o aduce în fața publicului în galeria Subterana, din Casa Artelor. Un demers artistic construit din fotografii făcute în Amsterdam, în ultimii doi ani de pandemie.

Prin fotografiile de față am încercat să arăt că, în ciuda timpurilor dificile prin care am trecut cu toții în ultimii ani, liniștea și solitudinea rezultate conțin un mare potențial de a deveni mai prezenți și de a oferi mai multă atenție lucrurilor pe care în viața încărcată de zi cu zi le-am trece cu vederea. Seria de față invită către o stare de spirit contemplativă, pornind de la simplă observare, și în același timp servește să ne aducă aminte că liniștea și pacea interioară către care tindem cu toții, mai mult sau mai puțin conștient, ne este mult mai la îndemână decât credem.” – spune Radu Carnaru

Vernisajul are loc în 16 octombrie, de la ora 18.00. Despre artist și fotografiile sale vor vorbi prof. univ. dr. Dorel Găină și lector univ. dr. Gheorghe Șfaițer. Expoziția, organizată cu sprijinul Iris Photo Club (Casa Studentilor Timisoara),  stă pe simeze până în 1 noiembrie.

 

 

© 2016 Directia judeteana pentru cultura Timis.Toate drepturile rezervate. | Powered by: Root Service